ISTORIJA KLUBA

Rukometni klub Kozara osnovan je 1960. godine pod imenom Rukometni klub Partizan. Kroz istoriju naš klub je u više navrata mijenjao ime. Hronologija naziva kluba:

RK Partizan 1960.

RK Dubica – nastao fuzijom klubova RK Una iz Hrvatske Dubice i RK Partizan iz tadašnje Bosanske Dubice. Pod ovim imenom klub je nastupao na takmičenju gradova u kulturno zabavnom i sportskom dijelu, a poslije toga klub se takmiči u Krajiškoj ligi u kojoj zauzima prvo mjesto. Samim tim i plasman u Republičku ligu u kojoj se nije takmičio iz što tadašnje opštinske strukture nisu dale garanciju iz finansijskih razloga.

Pod nazivom RK Borac klub nastupa kraći period, nakon čega se klubu vraća staro ime pod kojim je osnovan uz koje mu se u više navrata dodaje i naziv sponozra.

RK Kozara je ime koje klub nosi od 2013. godine i dodan mu je naziv glavnog sponzora kompanije Mlijekoprodukt tako da se danas klub zove RK “Kozara Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice. Klub se od 1999. godine takmiči u Prvoj rukometnoj ligi RS i standardan je prvoligaš.

Najveći uspjesi kluba koje izdvajamo su:

  •  2013. / 2014. Plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine
  •  2014. Pobjednik kupa Republike Srpske