post

Dječaci 2004.+ treći na međunarodnom turniru “Rukomet u srcu”

Dječaci 2004.+
3. mjesto

“Odigrali smo 6 utakmica na turniru, podbacili smo samo jednu utakmicu, polufinalnu, vjerovatno zbog ranog jutarnjeg termina. Sve ostale utakmice momci su odigrali izuzetno borbeno, vrlo odgovorno, sa malo tehničkih grešaka, sa solidnom odbranom i odličnim golmanima koji su nadopunjavali jedan drugog. Većina momaka je bila odlična od početka do kraja turnira, pojedinima je trebalo dan, dva da se pojave na turniru i da počnu igrati onako kako znaju i umiju, ali najvažnije je da su svi dali puni doprinos.
Greške iz polufinalne utakmice ćemo pokušati da ne ponavljamo, a dobre stvari ćemo pokušati još da nadogradimo. Igrali smo sa najboljim ekipama u BiH, izuzev Borca, te je zato utisak još potpuniji.

Hvala roditeljima i klubu na podršci, hvala Halimu na najvećoj mogućoj pomoći i hvala najvjernijim navijačima 💪💪

Veliko hvala domaćinima u Maglaju, Zavidovićima i Žepču, rade zaista odličan turnir i organizacija je vrhunska.
Najveća moguća zahvalnost svim dobrim ljudima u Maglaju koji su nas dočekali i ugostili na najljepši mogući način, hvala im što pomjeramo granice i ljestvicu uvjek dižemo na viši nivo ❤️🧡💛💚💙💜❤️” izjavio je nakon završenog turnira trener ekipe Gajić Dragan

post

RK “KOZARA” Mlijekoprodukt pobjednik 5. međunarodnog “Aprilskog turnira”

Završen je 5. po redu međunarodni “Aprilski turnir” koji je povodom dana opštine Kozarska Dubica 27.Aprila organizovao RK “Kozara” Mlijekoprodukt.
Generalni pokrovitelj turnira je opština Kozarska Dubica, a medijski sponzor RTV KD.
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo generalnom sponzorimu opštini Kozarska Dubica i medijskom sponzoru RTV KD.
Takođe se zahvaljujemo svim ostalim sponzorima koje ćemo navesti u jednom od narednih objava na stranici.

Pobjedik turnira je ekipa domaćina
RK “KOZARA” Mlijekoprodukt
Drugoplasirana je bila ekipa ŠR “Banja Luka”
Trećeplasirana je ekipa RK “Ivančica” iz Ivaneca

Najbolji golman je Dorian Stančić iz ekipe Ivančica
Najbolji strelac je Milan Dedić iz ekipe Izviđača.
Najbolji igrač turnira je Todor Milisavljević iz ekipe RK KOZARA Mlijekoprodukt

Dodjeljene su i nagrade za najboljeg navijača i navijačicu.
Najbolji navijač je gdin Anđelko Šoštar ,navijač ekipe Ivančica,
Najbolja navijačica je gđa Valentina Sever, navijačica Rugvice.

Hvala svim ekipama na odzivu, nadamo se da se vidimo i dpgodine. Hvala publici na podršci tokom oba dana turnira.

post

Otvoren 5. međunarodni “Aprilski turnir”

Danas i sutra se u sportskoj dvorani organizuje 5. međunarodni “Aprilski turnir” RK “Kozara” Mlijekoprodukt.
Turnir se organizuje povodom dana opštine Kozarska Dubica 27.aprila.
Generalni sponzor turnira je Opština Kozarska Dubica, a medijski sponzor RTV KD. Na turniru učestvuje 9 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, BiH i RS. Ekipe učesnice turnira su sledeće : RK Rugvica, RK Dinamo, RK Ivančica, RK Kronos, ŠR Banja Luka, RK Maglaj, RK Izviđač, RK Krivaja i domaćin turnira RK KOZARA Mlijekoprodukt.

Turnir je ispred generalnog pokrovitelja turnira opštine Kozarska Dubica otvorio načelnik Odjeljenja za opštu upravu gosp. Drljić Dušan.
Predsjednik RK “Kozara” Mlijekoprodukt Petraković Marko je pozdravio sve prisutne, zahvalio se na odzivu, te poželio mnogo lijepih sportskih poteza i lijepih uspomena svim učesnicima.
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo generalnom sponzoru opštini Kozarska Dubica, medijskom sponzoru RTV KD, i svim ostalim sponzorima.

post

ODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA RK „KOZARA“ MLIJEKOPRODUKT

Sinoć je u velikoj sali SO-e Kozarska Dubica održana redovna izborna skupština RK Kozara na kojoj su na mandatni period od 4 godine izabrani novi članovi skupštine Kluba, novi predsjednik i potpredsjednik skupštine, Upravni odbor kluba, predsjednik Upravnog odbora, Nadzorni odbor i Sekretar Kluba. Skupštini je prisustvovalo 28 od 35 delegata Skupštine.

Dosadašnji predsjednik kluba Stojčić Saša iznio je Izveštaj o radu i finasijskom poslovanju kluba za 2018 godinu. Usvojen je plan rada kluba za sezonu 2019/20 i svi izveštaji su prihvaćeni od strane Skupštine.

Za novog predsjednika skupštine izabran je Ćibić Dragoljub koji je obavljao funkciju predsjednika Kluba u periodu 2013-2017., a za njegovog zamjenika Čađo Boško istaknuti rukometni radnik.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo dosadašnjem predsjedniku Skupštine gosp. Pralica Radi na uspješnom desetogodišnjem rukovođenju skupštinom kluba.

Za novog predsjednika Kluba izabran je Petraković Marko koji će na ovoj funkciji nasljediti Stojčić Sašu koji ostaje u Upravi kluba.

Upravni odbor pored pomenutog dvojca čine Gajić Dragan, Šuvak Dejan, Milisavljević Darko, Dodik Dejan i Zlojutro Rade.

Za sekretara Kluba reizabran je Dragaš Željko koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Za predsjednika Nadzornog odbora reizabran je Babić Vladan, a pored njega članovi ovog odbora su Čađo Boško i Bursać Ozren.

 

“Zahvalio bih se delegatima Skupštine na ukazanom povjerenju. Na meni i mojim saradnicima je velika odgovornost i imaćemo mnogo posla da ostvarimo naše ciljeve. Planom i programom rada predviđeno je prije svega osiguravanje finansijskih sredstava za normalno funkcionisanje Kluba, ostanak u vrhu Prve lige RS i ulazak u premijer ligu BiH kada se za to steknu uslovi, kontinuitet u radu i još veći razvoj omladinskih kategorija koje već sada ostvaruju zapažene rezultate, učešće na mnogobrojnim takmičenjima, kao i promocija Kluba na širem području.” izjavio je novi predsjednik Kluba Petraković Marko.

 

Rukometni klub „Kozara Mlijekoprodukt“ postigao je u poslednjih nekoliko  godina zavidne rezultate , pogotovo u omladinskim kategorijama, a ova uprava radila je u tom periodu na unapređenju i razvoju rukometnog kluba i rukometa uopšte u Kozarskoj Dubici.

Uz podršku našeg sponzora komapanije „MLIJEKOPRODUKT“ i uz podršku opštine uspijevamo da se održimo, imamo mlad i perspektivan tim sa prosjekom od 16 godina, naša ekipa koja igra drugu ligu RS je sačinjena od dječaka 2004. i 2005. godišta, i sada za vikend gostujemo ekipi RK Čelinac gdje igramo prvu utakmicu proljetnog dijela prvenstva Prve lige RS. – dodao je Petraković.

post

Izvršena prozivka rukometaša RK KOZARA Mlijekoprodukt

Nakon mjesec dana pauze, u ponedeljak 21.01.2019. godine izvršena je prozivka igrača ekipe RK KOZARA Mlijekoprodukt pred nastavak takmičenja u proljetnom dijelu sezone 2018/19. Prozivci se odazvalo 18 igrača, nekoliko njih je bilo opravdano odsutno. Odmah po izvršenoj prozivci ekipa je odradila i prvi trening. Pored igrača koji su igrali u jesenjem dijelu sezone, prozivci se odazvalo i nekoliko pojačanja iz omladinskih selekcija RK Kozara Mlijekoprodukt. Prve dvije sedmice ekipa će raditi u dvorani na vježbama snage i u teretani. Nakon toga pristupićemo treningu sa loptom. Atmosfera među igračima pred nastavak sezone je odlična.

post

Tri pobjede RK KOZARA Mlijekoprodukt, dječaci selekcija 2008.+

Danas su naši dječaci 2008.+ godište putovali u Banja Luku na turnir koji je organizovala ŠR Banja Luka.
Na turniru su učestvovale ekipe ŠR Banja Luka 1, ŠR Banja Luka 2, RK Sloga Doboj i RK Kozara Mlijekoprodukt.
Odigrali smo tri utakmice i pobjedili sve protivnike.
Rezultati :
RK Kozara Mlijekoprodukt – ŠR Banja Luka 2 10:0
RK Kozara Mlijekoprodukt – RK Sloga Doboj 20:4
RK Kozara Mlijekoprodukt – ŠR Banja Luka 1 12:7
 
“Apsolutno svi momci su dobili priliku da igraju,, svi su bili na visini zadatka i sve što se ttražilo od njih oni su ispunili. Dvojici dječaka ovo je bila prva utakmica “velikog” rukometa, koji je kako kažu “bolji i zanimljiviji od mini rukometa”. Jedan od njih Filip Đuričić se čak i upisao u listu strijelaca.Čestitke svim momcima na odličnoj igri, borbenosti, zalaganju i ponašanju.Čestitke i treneru Draganu Gajiću koji je odlično spremio ekipu. Hvala domaćinima iz Škole rukometa Banja Luka na pozivu,druženju i odličnoj organizaciji utakmica koje nam i te kako trebaju sa vremena na vrijeme. Hvala i roditeljima na organizaciji prevoza naših dječaka.” – izjavio je vođa ekipe Dmitrović Nemanja.
post

Zahvalnica generalnom sponzoru kompaniji MLIJEKOPRODUKT

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našem dugogodišnjem generalnom sponzoru kompaniji MLIJEKOPRODUKT.

Protekle godine za RK Kozara Mlijekoprodukt ocjenjene su najuspješnijim u istoriji našeg kluba.

Naše selekcije ne bi mogle ostvariti takve rezultate da nije sponzora poput kompanije Mlijekoprodukt, koji su u stanju prepoznati značaj sporta. Bez ovakvih kompanija sport bi danas bio na niskim granama.

Ovo je povod da zahvalimo kompaniji Mlijekoprodukt koja je pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja je spremna pomoći sport i druge sfere života.

Hvala Vam što već dugi niz godina prepoznajete naš trud, viziju i napore da od naše RK KOZARA izgradimo perspektivan sportski kolektiv , prepoznatljiv u svijetu rukometa kako u BiH, Republici Srpskoj tako i na međunarodnom nivou.

post

Dječaci 2008 i mlađi osvojili 3. mjesto na 7. memorijalnom turniru “Tomislav Bendra”

Juče smo učestvovali na 7. memorijalnom turniru “Tomislav Bendra” u minirukometu.
Učestvovali smo u konkurenciji 2008 i mlađi i od 15 ekipa osvojili smo 3. mjesto.
Nas Lazar Slijepčević je uvršten u najbolju petorku turnira.
“Nesigurno otvaramo turnir i djelujemo pomalo uspavano, puno tehničkih grešaka i promašenih zicera. Na sreću bila je to grupna faza i grupu prolazimo kao drugoplasirani od 5 ekipa. U 1/4 nailazimo na prvog iz grupe B gdje smo odigrali najbolju utakmicu na turniru. Jako uzbudljiva utakmica koju dobijamo boljim izvodjenjem šesteraca. U polufinalu rano ostajemo bez kapitena (zbog crvenog kartona), ali čak i bez njega igramo dobru utakmicu u kojoj postižemo pogodak za izjednačenje koji nam sudac poništava.
Utakmica za treće mjesto je vrlo rano rješena i “debele” minute dobijaju apsolutno svi igrači koji su i u ranijem toku turnira imali šansu. Iskoristili su je na jako dobar način i održali prednost od 7 golova razlike do kraja utakmice. Posebno raduje sve bolja i bolja igra našeg Ognjena Šekerca, prvi pogodak na turnirima našeg Filipa Stojčića, odlicne partije Alekse Šuvaka i Miloša Ožegovića (koji je za dvije godine mladji od svih), te uobičajeno odlični Aleksa Bićanić, Dimitrije Mitrović, Danilo Tubin, Stefan Maksimović i Lazar Slijepčević koji je uvršten i u najbolju petorku turnira.
Hvala domaćinu na odličnoj organizaciji, na predivnom danu ispunjenom druženjem i igranjem. Hvala svim roditeljima i ljudima u klubu koji su nam omogućili nastup na turniru.” izjavio je nakon završenog turnira trener ekipe Nemanja Dmitrović.
Rezultati:
RK Kozara-RK Libra Tehničar 13:6
RK Kozara-RK Bijeljina 6:9
RK Kozara-RK Rudar2 14:4
RK Kozara-RK Polet2 9:6
1/4 finale
RK Kozara-RK Gospić 10:10 (3:2 pen.)
1/2 finale
RK Kozara-RK Bijeljina 8:9
za 3.mjesto
RK Kozara-RK Drenak Slunj 17:10
post

Pobjeda Kozare MP na domaćem terenu protiv ekipe ORK Kozara iz Gradiške

U okviru 6. kola I lige RS ekipa KOZARE MP je savladala ekipu ORK Kozara iz Gradiške rezultatom 38:27 (17:15).

Strijelci : Stanić G. 9 golova, Mijatović D. 6 golova, Dugajlić M. 5 golova, Škarić B., Milisavljević S.,Balaban M. po 4 gola, Handanagić H., Miljuš M.,Burazor M. po 2 gola.

Na golu odlican Bižić sa 15 odbrana.

“S obzirom da smo igrali protiv posljednjeplasirane ekipe u našoj ligi koja do sad nije zabilježila niti jedan bod, malo smo opuštenije otvorili utakmicu pogotovo u segmentu odbrane, i protivniku koji u ovoj utakmici nije imao šta da izgubi dali da se nadigrava.Na poluvrije odlazimo sa dva gola prednosti.Na poluvremenu smo se u svlačionici dogovorili da pokušamo podići nivo igre pogotovo u odbrani. Na to su igraci vec početkom prvog poluvremena dobro reagovali pa se rezultat iz minuta u minut povećavao u našu korist.Lično sam zadovoljan pristupom svojih igrača pogotovo u drugom poluvremenu i mislim da smo zasluženo došli do pobjede.U nastavku prvenstva nam slijedi pet teških utakmica na kojima ćemo dati svoj maksimum da pokušamo ostvariti sto više bodova.Zahvaljujem se publici na podršci i nadam se da će nas podržavati u narodnom periodu,jer će nam njihova podrška biti potrebna.” izjavio je trener ekipe RK Kozara MP Pralica Danko.

 

post

Poraz Kozare MP 2 na gostovanju u Banjaluci

U IV kolu 2. lige RS grupa zapad rukometaši Kozara MP su poraženi na gostujućem terenu od ekipe ORK Borac 2 rezultatom 37:17 (18:09).

Strjelci : Burazor D 5 golova, Burazor M i Delić D po 3 gola, Đenadija D 2 gola, Kos M.,Mulalić K.,Stojčić M i Šarenac L po 1 gol.

“Lose odigrana utakmica u oba smera što govori i sam rezultat ali ipak suparnički igrači su pokazali veću želju.Takođe veći deo utakmice od starijih momaka iz protivničke ekipe igralo je 2004 god. što je više bitnije od samog rezultata. TI momci još imaju vremena da pokažu svoj talenat kako u svom godištu tako i u seniorskom rukometu.”izjavio je Milan Miljuš trener ekipe RK KOZARA MP 2 nakon završenog meča.