post

POLOŽILI TEST Dubičani sjajni domaćini prvenstva za mlade rukometaše

U subotu i nedjelju, 26. i 27. Juna, zajedno sa ZRK “Knezopoljka” Kozarska Dubica bili smo domaćini završnog prvenstva BiH za rukometaše i rukometašice rodjene 2010. i mlađe.
Ovim povodom ugostili smo 5 muških i jednu žensku ekipu. Izuzetno nam je drago što smo se pokazali kao dobri domaćini i što su sve ekipe bile izuzetno zadovoljne gostoprimstvom i organizacijom turnira.
Na završnici je ukupno učestvovalo 6 muških i 3 ženske ekipe. Redom ćemo ih nabrojati i to prema konačnom plasmanu koje su zauzeli. U ženskoj konkurenciji:
1. HRK Izviđač
2. RK Knežopoljka 1
3. RK Knežopoljka 2
Najbolji golman : Pavlović Anja (HRK Izviđač)
Najbolji igrač: Stojčić Helena (ŽRK Knežopoljka)
Najbolji strijelac: BebeK Ivana (HRK Izviđač)
U muškoj konkurenciji
1. ŠR Banja Luka
2. RK Bosna Visoko
3. RK Gračanica
4. RK Krivaja Zavidovići
5. RK Izviđač Central Osiguranje
6. RK Kozara
Najbolji igrač: Drobnjak Petar (ŠR Banja Luka)
Najbolji strijelac: Džafo Namik (RK Gračanica)
Najbolji golman : Đedović Arman (RK Gračanica)
Što se naše ekipe tiče, bili smo smješteni u grupi sa RK Gračanica i RK Krivaja. Prvu utakmicu koju smo otvorili loše (7:0), gubimo 9:7 od RK Gračanice. Od RK Krivaja takodje doživljavamo tijesan poraz 11:9 i kao trećeplasirani u grupi igramo za 5. mjesto sa HRK Izviđač. U ovoj utakmici od samog početka vodimo, medjutim pred sam kraj nam ponestaje snage te gosti iz Ljubuškog prave veliki preokret i rješavaju utakmicu u svoju korist rezultatom 11:8.
Koliko su sve ekipe bile ujednačene govore i dva nerješena ishoda u drugoj grupi, gdje su prvu utakmicu remizirali ekipe ŠR BL i RK Bosna, te drugu ekipe HRK Izviđač i RK Bosna. Takodje i u prvom polufinalu smo imali nerješena rezultat, a tek nakon penal završnice RK Bosna odnosi pobjedu nad ekipom RK Gračanica.
Čestitke svim ekipa koje su učestvovale, naravno najveće čestitke za prvake i osvajače medalja. Svi smo mi pobjednici! Pobijedili smo vrućinu, koronu, dug put i sve ostale nedaće. Nadamo se da ćemo sljedeće godine imati još više ekipa na završnom turniru. Još jednom hvala svima na lijepim riječima koje su upućene prema našim klubovima, domaćinima, prema našem gradu i ljudima koji su ugostili naše rukometne prijatelje!!!
Hvala i našim mladim rukometašima koji su nam pomogli oko organizacije!!